keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Kaika- malliston luonnoksia

Reilu vuosi sitten, syksyllä 2009, syntyi idea east vs. west- tyylisestä vaatemallistosta. Länsi merkitsi minulle silloin lännenelokuvien cowboytyyliä ja itä aasialaisia tyylejä yleisesti. Mietin mokkanahan, farkun ja hapsujen yhdistämistä itämaiseen geometriaan, graafisuuteen ja väreihin. Idea kyti taustalla jonkin aikaa, mutta suunnittelun ja ideoinnin edetessä huomasin kiinnostukseni nimenomaan japanilaiseen tyyliin. Lopulta halusin keskittyä kokonaan japanilaisuuteen ja alkuperäisen idean länsi muuttui cowboysta länsimaiseksi.


Kollaasi osasta Kaika- malliston luonnoksia ja ideakuvia (kuvia saa klikkaamalla suuremmaksi). Suunnittelun alusta alkaen mukana olivat tietty epäsymmetria, kietastavat vaatteet sekä erilaiset narut ja vyöt. Myös herkkä värimaailma sekä laskokset toistuvat niin luonnoksissa kuin valmiissa mallistossakin.

Malliston jokaisessa asukokonaisuudessa on mukana kuviointia.Kuvioita työstin usealla eri tavalla. Luonnostelin sekä käsin piirtämällä, että tietokoneohjelmia apuna käyttäen. Saatoin esimerkiksi pelkistää valokuvaa piirtopöydällä ja työstää sitä jälkeenpäin vielä koneella. Tein myös solmuvärjäämällä tilkkuja, jotka skannasin koneelle. Poimin niistä mielenkiintoisia pintoja ja muokkasin niitä kuvioiksi. Piirtämäni kuvat muistuttivat kaisloja tai ruohoa tai puun halkeilevaa kuorta. Kuvan toisesta osasta taas sai simpukkaa, viuhkaa tai perhosta muistuttavan kuvion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for your comment! We truly appreciate it!